Ga naar de inhoud

Biefstuk spies in Miso marinade

Een voortreffelijke Spies van Kogelbiefstuk in een Oosterse marinade. Aangevuld met pittige groenten en Udon Noodles.

Benodigdheden:
1 Kogelbiefstuk a 180 gam
Arachide Olie
1/2 Ui
1/3 Puntpaprika
100 gram Champignons
1/4 Prei
1 Bosui
100 gram Udon Noodles

voor de Marinade:
1,5 eetlepel Bruine Miso
1 teentje Knoflook
1 centimeter Gember
1,5 eetlepel Japanse Rijstwijn
1/2 eetlepel Balsamico Azijn
1 eetlepel Sesamolie

Voorbereiding:
Snijd de Kogelbiefstuk in mooie stukjes zodat ze op een spies passen
Pel en hak de Knoflook zeer fijn
Doe alles in een schaal en laat het voor 1 uur marineren in de Koelkast
Pel en snijd de Ui in wat grotere stukjes
Was en snijd de Prei en Puntpaprika in dunne ringen
Maak de Champignons schoon en snijd in grove stukken
Snijd de Gember in mooie dunne plakjes
Was de Bosui en snijd hem in kleine ringen

Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot 200 graden directe hitte
Vet het gietijzeren rooster lichtjes in waar de Spies komt te liggen
Zet de Skillet alvast op het rooster
Doe wat Arachide Olie in de Skillet en als het heet is doe je de Ui, Puntpaprika, Prei en Champignons er in
Als alles wat bruin gebakken is voeg je de Black Pepper Sauce toe en roer goed door
Gaan de Groenten wat te snel dan zet je een Plate Setter onder de Skillet
Leg de Spies op het rooster en gaar tot een kerntemperatuur van 54 tot 56 graden
Nu kan je de Udon Noodles koken voor slechts 2 minuten
Garneer alles op een bord en bestrooi je de Biefstuk Spies met het Bosui en eventueel geroosterd Sesamzaad

Eet Smakelijk!