Ga naar de inhoud

Biefstuk Rucola Salade

Een pittige salade die je binnen 40 minuten op tafel hebt staan. Je kan hem eventueel nog garneren met wat Cherrytomaatjes.

Benodigdheden:
1 Biefstuk 180 a 200 gram
1 Ui
100 gram Champignons
40 a 50 gram Rucola Sla (of gebruik een Mesclun sla)
1 teentje Knoflook
1/2 theelepel Mosterd
15 milliliter Balsamico Azijn
Chilivlokken naar smaak (ik gebruik ongeveer 1/4 theelepel)
25 milliliter Sojasaus
2 eetlepels Olijfolie
Zeezout
Zwarte Peper

Voorbereiding:
Snijd de Biefstuk in grove repen
Pel de Knoflook en hak hem zeer fijn
Pel de Ui en snijd deze in halve ringen
Maak de Champignons schoor en snijd deze in kwarten

Bereiding:
Doe de Balsamico Azijn, Sojasaus, Chilivlokken, Mosterd en 1 eetlepel Olijfolie in een kom en marineer de Biefstuk repen in de koelkast voor minimaal 1 uur
Verhit 1 eetlepel Olijfolie in een Skillet en bak de Ui met wat Zeezout zacht
Als de Ui lekker zacht is voeg je de Champignons toe tot ze lekker kleuren
Nu doe je de Biefstuk repen in de Skillet en bak je het voor ongeveer 3 a 5 minuten
Leg de Rocola of Mesclun op een bord en verdeel de Biefstuk, Champignons en Ui hier overheen
Bestrooi het geheel nog even met wat Zeezout en Zwarte Peper naar smaak

Suggestie:
Garneer de Salade met Cherrytomaatjes!

Eet Smakelijk!