Ga naar de inhoud

Bezopen Ananas

Een snel en altijd goed smakend Desert waar wel Alcohol in zit.

Benodigdheden:
1 Ananas
5 eetlepels bruine Basterdsuiker
1 eetlepel Kaneel
½ theelepel Nootmuskaat
½ theelepel Gember (poeder)
Flinke slok Grand Marinier likeur
IJs smaak naar keuze

Voorbereiding:
Snijd de Ananas in mooie plakken
Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen tot er een mooie klont vrije saus ontstaat
Leg de Ananasschijven in de marinade en keer ze even om.
Afdekken en minimaal 1 uur in de koelkast laten intrekken.

Bereiding:
Stook de Barbeque op naar 230 graden
Leg de Ananasschijven op het rooster en keer ze na 90 seconden
Gebruik de overgebleven marinade om de bovenkant nogmaals in te strijken
Leg twee schijven Ananas op elkaar en in het midden een lekker bolletje ijs