Ga naar de inhoud

Beenham met Asperges van het Spit

Een sappige Beenham van het spit met Asperges uit Pot gewikkeld in plakjes Beenham en afgemaakt met een Italiaanse Kruidenmix

Benodigdheden:
1 Beenhammetje (in dit geval een Peper Beenham gebruikt)
12 Asperges uit pot
4 plakjes Magere Beenham
2 Tomaten
Italiaanse Mix kruiden
Sauce Steak Tartare (zie hier)

Voorbereiding:
Dep de beenham een beetje droog
Laat de Asperges uitlekken
Snijd de Tomaten in kleine blokjes
Rol de Asperges per 3 stuks in de Magere Beenham
Neem een stuk Aluminiumfolie en smeer het middelste gedeelte (zo groot als de Asperges) in met Olijfolie
Leg de ingerolde Asperges op de Aluminiumfolie, bestrooi het met de Italiaanse Kruidenmix en vouw het dicht.

Bereiding:
Steek de Barbeque aan met directe hitte tot 160-180 Graden
Doe de Beenham op het spit en gaar dit tot een temperatuur van 64 Graden, dit duurt ongeveer 45 minuten
Als de Beenham een temperatuur heeft bereikt van 50 Graden dan doe je de Asperges in de Aluminiumfolie op het rooster van de Barbeque zodat deze kan garen.
Laat de Beenham als hij 64 Graden is even rusten onder Aluminiumfolie
Snijd hem in mooi plakken en serveer het met de Asperges en de Tomaten
Doe hierna de Sauce Steak Tartare over het vlees en de Asperges