Ga naar de inhoud

Balsamico Champignons

Een simpel en smaakvol gerecht dat zeker niet mag ontbreken op de tafel

Benodigdheden:
2 eetlepels Olijfolie
2 eetlepels Balsamico Azijn
2 eetlepels Roomboter
2 eetlepels Sojasaus
150 gram Champignons
1 Sjalot
3 teentjes Knoflook
6 Bieslook stengeltjes
3 Basilicum blaadjes
Zout naar smaak
Peper naar smaak

Voorbereiding:
Maak de Barbeque klaar voor directe en indirecte hitte op 160 graden
Snipper de Sjalot in mooie kleine stukjes
Snijd de Champignons in plakken
Hak de Knoflook in fijne stukjes met een mes
Snijd de Bieslook in kleine stukjes en de Basilicum in wat grovere stukjes

Bereiding:
Verhit de olijfolie op de directe hitte
Voeg de Sjalot toe aan de olie totdat ze zacht en bruin worden
Voeg dan 1 eetlepels Roomboter toe en roer totdat het is gesmolten
Hierna doe je de Champignons, Bieslook en Basilicum in de pan totdat de Champignons een mooie bruine kleur hebben (regelmatig omroeren!)
Zet de pan hierna op de kant met indirecte hitte
Doe de Balsamico azijn, Sojasaus en Knoflook in de pan en kook het onder af en toe roeren totdat het een mooie smeuïge massa is en het vocht een beetje indikt.
Voeg nu de laatste eetlepel Roomboter toe, onder constant roeren, zodat de Champignons glanzen
Voeg naar wens nog wat Peper en/of Zout toe

Suggestie:
Serveer de Champignons met een heerlijke Biefstuk of Steak, ik heb hem met een Diamanthaas gegeten en verse Broccoli
Ook als toevoeging voor een Pasta is deze combinatie perfect