Benodigdheden:
1 Ui
4 teentjes Knoflook
2 centimeter Gember
3 eetlepels Komijn
1 eetlepel Sambal Oelek
1 Steranijs
300 milliliter Ketjap Manis
750 gram Buikspek
Voorbereiding:
Pel en snipper de Ui en hak de Knoflook en Gember
Doe ze in de bak van de Staafmixer en maak het tot een Puree
Voeg nu de rest van de ingrediënten toe en roer het geheel goed door
Snijd het Buikspek in tot het zwoerd en doe het in de Marinade
Zet in de Koelkast voor minimaal 4 uur
Haal het minimaal een half uur voor bereiding uit de Koelkast
Bereiding:
Verwarm de Airfryer voor op 180 graden Celsius
Leg een bakpapier in de bak en leg het Buikspek op het Rooster
Gril dit ongeveer 25 minuten zodat het Buikspek gaar en krokant is
Laat het Buikspek hierna 5 minuten afkoelen
Snijd het hierna in stukjes en verdeel over de borden
Serveer het met Witte Rijst, Pittige Pangang Saus en Badjak Sperziebonen
Eet Smakelijk!