Ga naar de inhoud

BBQ-Gek Recepten voor de Barbeque

Ketjap Saus

Ketjap Saus
Een mooie Saus met Ketjap, Suiker en Citroensap die je perfect kan gebruiken bij een Sateetje of een lekker stukje Kipfilet

Benodigdheden:
2 eetlepels Olijfolie
2 Sjalotjes
1 teentje Knoflook
1 eetlepel Sesamzaad
1 theelepel Bruine Suiker
5 a 6 eetlepels Ketjap Manis
1 a 2 theelepels Sambal Oelek
1 theelepel Sesamolie
1 a 2 eetlepels Citroensap

Voorbereiding:
Snijd de Sjalotjes fijn en pel de Knoflook, hak deze ook even fijn

Bereiding:
Verwarm je de Olijfolie in een Pan en fruit de Sjalotjes en de Knoflook
Voeg daarna de overige ingrediënten, behalve de Sesam zaadjes, toe en breng het aan de kook, haal het hierna van het vuur
In een andere Koekenpan rooster je de Sesamzaadje even wat bruin, hierna voeg je ze toe aan de Ketjap Saus

Eet Smakelijk!