Ga naar de inhoud

BBQ-Gek Recepten voor de Barbeque

Ossenhaas Burrata

Ossenhaas Burrata
Een snelle en overheerlijke Salade van Ossenhaas, Coeur de Boeuf en Stracciatella Burrata. Een combinatie die niet kapot kan

Benodigdheden:
1 Ossenhaas a 180 gram
1 Stracciatella Burrata
1 Coeur de Boeuf (vleestomaat)
1 Nectarine
Wat Lollo Rosso
Olijfolie
Basilicum

Voorbereiding:
Was de Lollo Rosso, Nectarine en de Coeur de Boeuf
Snijd de Coeur de Boeuf in plakjes van ongeveer 0,5 centimeter
Snijd de Nectarine in partjes
Doe in een schaaltje 4 eetlepels Olijfolie en wat gedroogde Basilicum en meng het door elkaar

Bereiding:
Bak in een Koekenpan met wat Boter of Olijfolie de partjes Nectarine om en om wat bruin
Haal hierna uit de pan en laat het even uitlekken op Bakpapier
Doe wat extra Boter of Olijfolie in de Koekenpan en bak de Ossenhaas rondom aan, ongeveer 1 minuut per zijde
Haal het hierna uit de Koekenpan en snijd in dunne plakjes
Leg de Lollo Rosso op een bord met daarop de Coeur de Boeuf
Besprenkel het met het Olijfolie mengsel
Leg hierna de Ossenhaas op het bord omringd door de Nectarine partjes
Daar bovenop leg je de Stracciatella Burrata en snijd hem kruiselings open
Werk het af met nog wat Olijfolie en smullen maar

Eet Smakelijk!