Ga naar de inhoud

Zweeds Varkensrack

Een sappig VarkensRack van de Zweedse boerderij afgemaakt met een kruidige melange

Benodigdheden:
500 a 600 gram Varkensrack
1,5 eetlepel Olijfolie
6 blaadjes Basilicum
7 takjes Peterselie
15 steeltjes Bieslook
1 theelepel gemalen Zeezout
1 eetlepel gemalen Zwarte Peper
4 teentjes Knoflook

Voorbereiding:
Hak de Peterselie, Basilicum, Bieslook en teentjes Knoflook in kleine stukjes en vermeng deze met het Peper en het Zout
Dep de Varkensrack droog met Keukenpapier en smeer deze in met de Olijfolie
Doe hierna het kruidenmengsel op de Varkensrack en duw het goed aan
Pak de botjes in met Aluminiumfolie zodat ze niet verbranden

Bereiding:
Steek de Barbeque aan met indirecte hitte en een temperatuur van 160 Graden
Leg de Varkensrack op de Barbeque en plaats er een lekbakje onder
Gaar de Varkensrack tot een temperatuur van 65 tot 67 Graden
Laat hem hierna even na-garen in Aluminiumfolie

Suggestie:
Heerlijk de vers gemaakte Champignon-Whiskey saus erbij