Ga naar de inhoud

Zalmschotel met Rigate

Zalmschotel met Rigate
Een lekkere schotel van diverse Groenten, Pasta en een Zalmfilet en dat alles in Kookroom gestoofd. Het blijft een heerlijkheid

Benodigdheden:
2 Zalmfilets a 180 gram
50 gram Zeezout
50 gram Bruine Basterdsuiker
180 gram Rigate
1/4 Courgette
4 plakken Aubergine van 1 centimeter dikte
3/4 Gele Paprika
1/4 Komkommer
1 Rode Peper
1 kleine Ui
3 teentjes Knoflook
150 gram Champignons
Arachide Olie
250 Milliliter Kookroom

Voorbereiding:
Maak de Zalmfilets schoon en graat vrij
Doe in een bak het Zeezout en de Bruine Basterdsuiker en meng goed door
Leg de Zalmfilets in de bak en schep het mengel ook over de bovenkant van de Zalmfilets
Zet de afgesloten bak in de Koelkast voor minimaal 2 uur
Was de Courgette, Aubergine, Rode Peper, Gele Paprika en Aubergine
Snijd de Courgette en Komkommer in plakjes en dan in staafjes
Snijd de Paprika in staafjes en dan doormidden
Snijd de Aubergine in blokjes en de rode Peper in ringetjes
Pel de Ui, snijd in plakjes en dan in vieren
Pel de Knoflook en hak deze fijn
Maak de Champignons schoon en snijd in kwarten

Bereiding:
Steek de Barbeque aan met directe hitte tot 90 graden en plaats de rookhout plankjes
Haal de Zalmfilets uit de Koelkast en leg ze op de Rookplankjes, steek eventueel een thermometer in de Zalmfilets
Rook de Zalmfilets tot ongeveer 49 à 50 graden en haal ze dan van de Barbeque, dek ze licht af met Aluminiumfolie
Stook de Barbeque op tot 180 Graden met directe hitte en plaats een Skillet
Doe wat Arachide Olie in de Skillet
Bak als eerste de Ui en Knoflook even aan en voeg daarna de rest van de Groenten toe, behalve de Champignons
Schep alles goed om totdat het begin te kleuren, voeg dan de Champignons toe en bak lekker door
Kook ondertussen de Rigate volgens aanwijzing op de verpakking
Als alles lekker gekleurd is dan voeg je de Kookroom toe en blijf het goed omscheppen
De Kookroom dikt een beetje in en als de randen gaan verkleuren dan plaats je de Platesetters onder de Skillet
Voeg nu de gekookte rigate toe en schep weer goed door zodat deze wordt gevuld
Als laatste voeg de de Gerookte Zalmfilet toe en schep het geheel weer goed door
Haal de Skillet van de Barbeque en schep het op een mooi bord!

Eet Smakelijk!