Ga naar de inhoud

Zalm Traybake met Groenten

Zalm Traybake met Groenten
Zo die was erg lekker! Super snel gerecht met Groenten en Sockeye Zalmfilet. Half uurtje in de oven en het staat op tafel!

Benodigdheden:
1 Winterpeen
200 gram Haricot Verts
1 Courgette
400 gram Krieltjes
1 Rode Ui
1 Limoen
3 San Marzano Tomaten
600 gram Zalmfilet
Olijfolie
Zeezout en Zwarte Peper naar smaak

Knoflooksaus:
2 teentjes Knoflook
0,5 bosje Dille
5 eetlepels Griekse Yoghurt

Voorbereiding:
Schil en snijd de Winterpeen in grote blokjes
Verwijder de uiteindes van de Haricot Verts en halveer ze
Snijd de Courgette in halve maantjes
Pel en snijd de Rode Ui in halve ringen
Snijd de Citroen en San Marzano Tomaten in partjes
Pel en snijd de Knoflook fijnen pluk en hak de Dille

Bereiding:
Verwarm de Oven voor op 200 Graden
Kook de Haricot Verts en de Winterpeen in de pan met water in circa 4 minuten beetgaar, giet het hierna af en spoel het koud
Verdeel de Krieltjes, Winterpeen, Haricot Verts, Courgette, Ui, Citroen en de San Marzano Tomaten over een met bakpapier beklede bakplaat
Besprenkel met Olijfolie en bestrooi met een beetje Zeezout en Zwarte Peper
Bak de Traybake ongeveer 20 minuten in de Oven
Snijd de Zalmfilet in stukken en bak ze nog ven een minuut of 5 mee
Voor de Knoflooksaus:
Pel en snijd de Knoflook fijn, pluk en hak de Dille
Meng in een kommetje de Griekse Yoghurt, Knoflook en Dille en breng op smaak met een beetje Zeezout en versgemalen Zwarte Peper
Verdeel de Traybake over de borden en serveer het met een schaaltje Knoflooksaus

Eet Smakelijk!