Benodigdheden:
300 gram Kippendij Filet of Kipfilet
3 eetlepels Mirin
100 ml Sake
100 ml Sojasaus
2 eetlepels Bruine Suiker
1 eetlepel Sesamzaad
1 Lente Ui
1 eetlepel Atjar Tampoer (of meer als je dat lekker vindt)
Olijfolie om ze eerst even in te smeren
Zout
Voorbereiding:
Snijd de Kippendij Filet is stukjes van 1 tot 1 1/2 centimeter
(mooie stukjes kan je wel vergeten!)
Masseer de stukjes Kippendij Filet met zout en laat dit even
intrekken
Meng in een pannetje de Sake, Mirin, Sojasaus en de Bruine
suiker en breng het aan de kook
Laat het op een laag vuurtje rustig indikken en roer het
regelmatig door
Dit duurt tussen 25 en 40 minuten
Rooster het Sesamzaad in een droge Koekenpan en laat het rustig bruin worden
Was de Lente Ui en snijd deze in mooie ringen
Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot zo’n 180 à 200 graden directe hitte
Rijg de stukjes Kippendij Filet aan de spiesen
Smeer de stokjes met de Kippendij Filet in met wat olijfolie
Leg de Yakitori spiesjes op de Barbeque en laat ze even
dichtschroeien en bestrijk ze dan met een kwastje met de
marinade en draai ze om
Herhaal dit meerdere malen tot ze mooi van kleur zijn en de Yakitori gaar is