Ga naar de inhoud

Yakitori met Udon Noodles

Yakitori met Udon Noodles
Wat blijft dit toch een heerlijk mals recept oor Kipfilet. De Marinade geeft de Oosterse smaak en een frisse Atjar maakt het gerecht compleet

Benodigdheden:
900 gram Kipfilet
300 milliliter Sake
300 milliliter Sojasaus
9 eetlepels Mirin
6 eetlepels Bruine Basterdsuiker
Atjar Tjampoer naar smaak
Olijfolie
Zeezout

Voorbereiding:
Snijd de Kipfilet in blokjes en rijg ze aan een Spies
Bestrooi ze hierna met wat Zeezout en zet in de Koeling terug

Bereiding:
Zet een Pan op het Gasfornuis of Kookplaat
doe hier de Sake, Sojasaus, Mirin en Bruine Basterdsuiker in
Breng het geheel aan de kook zodat de Basterdsuiker is gesmolten
Laat de saus op een laag pitje inkoken tot ongeveer de helft
Blijft het wat te dun dan kan je allesbinder gebruiken om het iets dikker te maken
Steek de Barbeque aan tot 200 Graden
Haal de Spiesen uit de Koeling en besmeer deze rondom met Olijfolie
Leg ze op het Gietijzeren rooster en begin met het smeren van de Marinade over de Kipfilet
Draai de Spiesen regelmatig om en blijft de Marinade smeren
Bereid de Udon Noodles volgens aanwijzing op de verpakking
Gaar de Yakitori tot een kerntemperatuur van 72 Graden en haal de dan van de Barbeque
Leg de Yakitori spies op een bord, besprenkel het met nog wat van de Marinade en leg de Udon Noodles en wat (of meer) Atjar Tjampoer erbij

Suggestie:
Ook lekker met Bloemkool die je dan ook nog even met de Marinade overgiet!

Eet Smakelijk!