Benodigdheden:
1 stronk Witlof
30 a 40 milliliter Olijfolie + wat extra om de witlof mee in te smeren
1/2 theelepel Tijm
1/2 theelepel Rozemarijn
1 theelepels Peterselie
1 teentje Knoflook
1/2 Citroen voor Rasp
Zwarte Peper
Zeezout
Maldonzout
Voorbereiding:
voor de Marinade:
Doe de Olijfolie in een schaaltje
Pel de Knoflook en snijd deze ragfijn, doe het dan bij de Olijfolie in het schaaltje
Doe de overige Kruiden en de Citroenrasp erbij en breng het op smaak met een beetje Maldonzout
voor de Witlof:
Was de Witlof even en dep hem daarna droog
Snijd hem in de lengte doormidden en bestrijk het rondom met neutrale Olijfolie,
Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot 180 a 190 Graden
Leg de Witlof helften met de snijkant naar beneden op het Grilrooster
Als er een mooie Grilstreep op staat dan keer je beide helften om
Als de Witlof weer een mooi streepje op de onderkant heeft staan haal je beide delen van het rooster
Leg ze op een mooi bord, breng het op smaak met wat Zeezout en Zwarte Peper en als laatste doe je de Marinade die je hebt gemaakt over de snijkant van de Witlof delen
Eet Smakelijk!