Ga naar de inhoud

Vitello Tonnato

Een fris en gezond voorgerecht of lunchgerecht met mooi sappig Kalfsvlees in combinatie met Tonijnsalade

Benodigdheden:
500 gram Kalfs Achtermuis
1/2 eetlepel zwarte Peperkorrels
2 theelepels Paprikapoeder
1/2 theelepel Cayenne Peper
1/2 theelepel Oregano
1/4 theelepel Zout
wat Olijfolie

Voor de Garnering:
wat Cherrytomaatjes in verschillende kleuren
Blikje Tonijn
3 eetlepel Mayonaise
1 eetlepel Kappertjes
Beetje olijfolie
Rucola Sla
Citroensap naar smaak

Voorbereiding:
Stamp de Peperkorrels wat fijn in een vijzel en meng alle kruiden door elkaar
Dep de Kalfsachtermuis droog met keukenpapier en smeer het in met wat olijfolie
Bestrooi de Kalfsachtermuis met het kruidenmengsel en laat even intrekken in de koelkast
Open het blikje Tonijn en doe de inhoud in een mengkom
Voeg de Mayonaise, Kappertjes, wat Olijfolie en het Citroensap toe
Meng met een Staafmixer het geheel totdat er een mooie gladde Mayonaise ontstaat
Eventueel kan je wat extra Citroensap en gemalen Zwarte Peper toevoegen, dit natuurlijk geheel naar smaak
Zet de Mayonaise in de koelkast

Bereiding:
Steek de Barbeque aan met indirecte hitte tot 100 a 110 Graden
Leg de Kalfsachtermuis op het rooster tot een kerntemperatuur van 53 a 54 Graden
Haal hem dan van het rooster en stook de Barbeque op tot 180 a 200 Graden directe hitte
Leg de Kalfsmuis er weer op en breng een beetje korst aan op de Kalfsachtermuis
Laat daarna de Kalfsachtermuis wat afkoelen en snijd hierna mooie dunne plakjes om zo de Kalfscarpaccio te creëren en op het bord te leggen
Snijd de Cherrytomaatjes door midden en verdeel ze per bord
Doe de Rucola op het bord en maak het af met de Mayonaise