Benodigdheden:
400 gram Varkenswangen
2 flesjes Bier (ik heb Brand Lentebok gebruikt)
35 gram Roomboter
17 gram Bruine Suiker
2 Rode Uien
1 Laurierblaadje
1 theelepel Tijm
2 teentjes Knoflook
Champignons (ik heb 2 Portabello’s gebruikt)
1/3 Prei stronk
1/2 Paprika
eventueel Champignon Bouillon
Peper en Zout naar smaak
Zilvervlies Rijst
Voorbereiding:
Pel en snijd de Rode Uien in grove stukjes
Hak de Knoflook in wat grove stukjes
Snijd de Champignons in plakjes
Snijd de Paprika in blokjes en de Prei in ringen
Bereiding:
Steek de Barbeque aan met een temperatuur van 150 tot 170 Graden
Zet de Dutch Oven op de Barbeque zodat deze ook kan opwarmen
Doe de Roomboter in de Dutch Oven en laat deze smelten
Dan doe je de Varkenswangen in de D-O, voeg wat Peper en Zout toe en bak ze even bruin aan
Verwijder hierna de Varkenswangen en doe wat extra Olijfolie in de D-O
Bak hierin de Uien glazig en als ze blijna klaar zijn doe je de Knoflook erbij
Hierna doe je de inhoud van 1 flesje Bier in de D-O en voeg dan de Varkenswangen weer toe
Afhankelijk van het Niveau in de pan kan je het tweede flesje Bier gebruiken
Laat dit lekker een uurtje sudderen onder af en toe roeren
Houd het niveau van het vocht in de gaten en als je met het tweede flesje Bier nog te weinig vocht hebt, vul je dit aan met Champignon Bouillon
Na een uurtje doe je de gesneden Paprika, Prei en Champignons toe
Zet de Temperatuur van de Barbeque naar 150 graden en laat het rustig een uurtje of 3 stoven
Controleer regelmatig of er nog voldoende kookvocht is en of de Varkenswangen heerlijk zacht zijn
Kook de Zilvervlies Rijst volgens aanwijzingen en Eet Smakelijk!