Ga naar de inhoud

Varkenshaas BlackPepper Sous-Vide

Een combinatie van Sous-Vide en een Plancha op de Barbeque afgemaakt met de Lee Kum Kee Black Pepper Sauce

Benodigdheden:
500 gram Varkenshaas
150 gram Champignons
1 Puntpaprika
1/2 Prei
1 Rode Ui
1 Jalapeno Peper
1/2 Courgette
3 eetlepels Lee Kum Kee Black Pepper Sauce
4 eetlepels Olijfolie
4 bladeren Paksoi
2 zakjes Udon Noodles
Peper
Zout

Voorbereiding:
Zet de Sous-Vide aan op een temperatuur van 57 Graden en een
tijd van 90 Minuten
Dep de Varkenshaas droog en bestrooi ze met Peper en Zout
Vacumeer de Varkenshaas en plaats ze in de Waterbak als deze
op temperatuur is
Snijd de Champignons en de Jalapeno Peper in dunne plakjes
Snijd de Paprika, Prei en de Rode Ui in dunne plakjes
Snijd de Courgette in plakjes van 0,5 centimeter en dan in
vieren
Kook de Udon Noodles vast gaar en spoel het af met water

Bereiding:
Steek de Barbeque aan met directe hitte op 180 Graden en plaats de Plancha zodat deze ook opwarmt
Als de Varkenshaas in de Sous-Vide klaar is haal je het uit de Vacuumzak en snijd je deze in plakjes, hierna dek je het losjes af in Aluminiumfolie
Doe de Olijfolie op de Plancha en bak eerst de Rode Ui en de Jalapeno een beetje
Hierna voeg je de Champignons toe en bak het wat bruin onder goed doorscheppen
Dan voeg je de Puntpaprika, Prei en Courgette toe en laat het weer even wat bruin bakken
Tijd om de Varkenshaas plakjes toe te voegen en ook even nog wat mee te bakken.
Als het een beetje bruin begint te worden dan voeg je de Black
Pepper Sauce toe en schep je alles goed door
Als laatste doe je de reeds gekookte Udon Noodles en de Paksoi bij het gerecht en schep het steeds goed door voor ongeveer 5 minuten, dan zijn de Udon Noodles weer lekker op temperatuur