Ga naar de inhoud

Tataki Beef Haricot Verts

Een heerlijk frisse salade met smaken uit het Oosten. Je kan het als Voorgerecht, Snack of als Diner gebruiken. Dat smaakt zeker naar meer

Benodigdheden:
200 gr Haricot verts
80 gr Rucola sla
1 Citroen
1/2 Rode Peper
60 gr Cherry Tomaatjes
60 gr Kastanje Champignons
Olijfolie
3/4 eetlepel Balsamico Azijn
Peper en Zout naar smaak
1 Kogelbiefstuk van 200 gr
40 ml Sojasaus
1 Ui
5 mm Geraspte Gember
1/2 eetlepel Bruine Basterdsuiker
2 eetlepels geroosterd Sesamzaad

Voorbereiding:
Pel en snipper de Ui fijn
Was de Rode Peper en snijd hem in dunne plakjes
Was de Kastanje Champignons en laat deze heel
Was en halveer de Cherry Tomaatjes
Doe de Sojasaus in een schaal en voeg hier een half
Gesnipperde Ui en het Geroosterde Sesamzaad toe
Roer het geheel even goed door

Bereiding:
Verhit wat Olijfolie in een Koekenpan of Skillet
Bak de Kogelbiefstuk zeer kort, ongeveer 1 minuut per zijde en laat hem even afkoelen
Leg de Kogelbiefstuk minimaal 1 uur in het Sojasaus mengsel en draai hem regelmatig om
Doe nu de Champignons in de Koekenpan of Skillet en bak ze even rondom
Nu voeg je de Balsamico Azijn toe en bak je het nog even voor 1 a 2 minuten
Haal ze dan uit de Pan of Skillet en laat ze afkoelen
Kook de Haricot Verts met een beetje Zout voor 5 minuten zodat ze nog lekker knapperig blijven
Laat ze afkoelen en breek ze dan doormidden
Na een uur Snijd je de Kogelbiefstuk in mooie dunne plakjes, gooi de Marinade niet weg!
Je legt de Rucola Sla op een bord en besprenkel het met wat Olijfolie naar smaak
Doe er een klein beetje Zout en/of Peper op en verdeel de Haricot Verts over de Sla
Garneer het met het restant van de Ui, Rode Peper, Cherry Tomaatjes en de Kastanje Champignons
Leg de Tataki Bief in het midden van het bord en druppel naar smaak de Marinade over het vlees
De halve Citroen die je nog over hebt knijp je uit over de buitenrand van het bord