Benodigdheden:
1 kilo stoofpeertjes
1 liter Rode Wijn
2 Steranijs
1 Kaneelstokje
3 theelepels Bruine Basterdsuiker
wat Maizena
Voorbereiding:
Schil de Stoofpeertjes en let op dat je het steeltje laat zitten
Bereiding:
Steek de Barbeque aan met directe hitte tot ongeveer 180 Graden
Zet de Dutch-Oven op het rooster en vul deze met de Rode Wijn, Steranijs, Kaneelstokje en de Basterdsuiker
Doe hierna de stoofpeertjes er bij en breng het aan de kook zonder deksel
Als het kookt dan verlaag je de temperatuur naar ongeveer 130 Graden en doe je de deksel op de Dutch-Oven
Laat dit ongeveer 2 a 2,5 uur lekker stoven en als je met een vork in de peren kan prikken zonder weerstand, dan zijn ze klaar.
Verwijder de Stoofpeertjes uit de pan en stook de Barbeque wat hoger op zodat het vocht gaat koken.
Meng wat Maizena met Water en roer dat door het vocht heen zodat het wat dikker wordt.
Laat het hierna afkoelen en bewaar het in de ijskast totdat je het gaat eten.