Benodigdheden:
500 gram Stoofperen (Gieser Wildeman)
50 gram Fijne Kristalsuiker
1,5 Steranijs
0,5 Kaneelstokje
1/2 eetlepel Kaneel
250 gram Water
150 gram Witte Wijn
1/2 Limoen voor Rasp en Sap
3 theelepels Maizena
Wat water om aan te maken
Voorbereiding:
Schil de Stoofpeertjes, laat de steel er aan zitten en halveer ze
Haal het klokhuis er uit en zet apart
Was de Limoen en Rasp de groen buitenkant, gebruik van 1 helft van de Limoen het Sap
Bereiding:
Zet een pan op het vuur en doe alles, behalve de Stoofpeertjes in de pan
Breng het geheel aan de kook en zorg dat de Kristalsuiker volledig is opgelost
Draai het vuur behoorlijk laag en leg de Stoofpeertjes in het vocht
Staan de Stoofpeertjes niet helemaal onder het vocht dan vul je dit aan met wat Water
Laat het rustig Pocheren totdat je makkelijk een vork in de Stoofpeer kan prikken
Haal nu de Stoofpeertjes er uit, breng het vocht aan de Kook en verdik het met de Maizena
Eet Smakelijk!