Benodigdheden:
1 eetlepel Roomboter (eventueel meer naar wens)
2 teentjes Knoflook
1 kleine Ui
75 gram Zongedroogde Tomaatjes
300 milliliter Room (ik gebruik Debic Vegetop)
1,5 kopje Spinazieblaadjes
Olijfolie
40 milliliter Witte Wijn
Zeezout
Zwarte Peper
Voorbereiding:
Pel de Ui en snipper hem klein
Pel de Knoflook en hak deze fijn
Was de Spinazie en laat deze uitlekken
Laat de Zongedroogde Tomaatjes even uitlekken en snijd deze in wat kleinere stukken
Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot 180 graden directe en indirecte hitte
Doe wat Olijfolie in de Skillet en laat het goed heet worden
Voeg nu een klontje Roomboter toe
Hierna bak je de Ui en de Knoflook even aan en blus je het af met de Witte Wijn
Laat dit even goed bruisen en voeg dan de Zongedroogde Tomaatjes toe
Laat dit even bakken totdat het vocht bijna is verdwenen
Bestrooi de Ui, Knoflook en Zongedroogde Tomaatjes in de Skillet met wat Zeezout en Zwarte Peper naar smaak
Blus daarna het geheel af met de Room en meng het geheel goed door
Voeg nu de Spinazie toe en laat het slinken in de Skillet
Blijft de Saus wat te dun dan kan je dit met wat Maizena of Aardappelzetmeel verdikken
Als de juiste dikte van de Saus is bereikt dan haal je de Skillet van e Barbeque en doe je de Saus in een schaal
Suggestie:
Deze Spinazie Roomsaus smaakt voortreffelijk bij een stukje Zalmfilet of Medium gebakken Rundvlees
Eet Smakelijk!