Benodigdheden:
1 Speenbig Rack van ongeveer 600 gram
2 teentjes Knoflook
5 eetlepels Olijfolie
Basilicum naar smaak
Rozemarijn naar smaak
Tijm naar smaak
fijn Zeezout
Zwarte Peper naar smaak
Voorbereiding:
Dep het Speenbig Rack droog en snijd de vetkant kruiselings in
Bestrooi dit rijkelijk met het fijne Zeezout en wrijf het er goed in
Doe de Olijfolie in een schaaltje en meng dit met het Basilicum, Rozemarijn, Tijm en Zwarte Peper
Meng dit goed en smeer dan het hele Speenbig Rack met het mengsel
Doe om de botjes Aluminiumfolie zodat deze niet verbranden
Dek het af met Huishoudfolie tot je het op de Barbeque legt
Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot 110 Graden directe en indirecte hitte
Haal het Speenbig Rack uit de folie en leg deze op de indirecte zone van de Barbeque en laat het garen tot een kerntemperatuur van 55 Graden
Leg he Speenbig Rack even in een schaal onder losjes Aluminiumfolie zodat deze niet te ver afkoelt
Stook nu de Barbeque op naar ongeveer 200 Graden en gril het Rack met de vetkant op het rooster af naar een kerntemperatuur van 63 Graden
Haal hem van de Barbeque en leg hem even losjes onder Aluminiumfolie
Na 5 minuten snijd je het Speenbig Rack aan en geniet je van een heerlijk stukje vlees
Suggestie:
Heerlijk met Italiaans gekruide Krieltjes, ingelegde Rode Ui en Broccoli
Eet Smakelijk!