Ga naar de inhoud

Spareribs dik bevleesd

Heerlijk malse Spareribs is een must op de Barbeque. Gebruik het met je favoriete saus en je krijgt er geen genoeg van

Benodigdheden:
800 gram Sparerib (lekker dik bevleesd)
Rookhout Appel of Kers
Barbecuesaus naar keuze (ik gebruik GrateGood Memphis)

voor de Dry-Rub:
1 eetlepel Zout
2 eetlepels Bruine Basterdsuiker
1½ eetlepel Paprikapoeder
1 eetlepel Zwarte Peper (in stampen)
1½ theelepel Mosterdzaad
2 theelepels Knoflookpoeder

Voor de Mop Saus:
2 eetlepels Roomboter
200 ml Appelsap
2 eetlepels Sojasaus

Voorbereiding:
Maak de Dry-rub met de ingrediënten
Haal het vlies van de Sparerib e zet deze in de dry-rub
Plaats ze weer in de koelkast en laat ze even minimaal 1 uur
liggen

Bereiding:
Steek de Kamado aan op 110 Graden indirecte hitte
Haal de Spareribs een half uur van tevoren uit de koelkast
Als deze op temperatuur is dan doe je het Rookhout bij de
Kolen en plaats je een lekbak met water op de Platesetter
Leg de Sparerib met de holle zijde naar beneden op het BBQ rooster
Maak de Mopsaus gereed voor het verwerken door het even warm te maken.
Na 1 uur ga je de Spareribs insmeren met de Mopsaus en dit ieder half uur herhalen
Na 3 uur haal de Spareribs van de BBQ en smeer je ze met de mop saus in en pak je de Spareribs in met Aluminiumfolie met toevoeging van 1½ eetlepel Appelsap en leg je ze weer ingepakt op het rooster
Na 1 uur de Spareribs weer uit de Aluminiumfolie halen en insmeren met de gewenste BBQ Saus
Laat de Spareribs hierna nog een uurtje lekker op de BBQ liggen zodat de Barbequesaus er goed in kan trekken.