Ga naar de inhoud

Soba Kung Pao

Soba Kung Pao
Een lekker pittige Kipfilet in de Kung Pao Saus. Snel klaar gerecht en smaakvol met de Soba Noedels en Lente Uitjes

Benodigdheden:
1/2 portie Soba Noedels
1 Kipfilet
1/2 Ui
1 Rode Peper
1/2 Rode Paprika
1/2 Groene Paprika
3 teentjes Knoflook
1 Eiwit
1 eetlepel Shoaxing Rijstwijn
mespuntje Zout
1 eetlepel Maizena
2 Lente Uitjes
1/2 eetlepel Crispy Chili Olie
Arachide Olie om in te bakken

voor de Kung Pao Saus:
2 eetlepels lichte Sojasaus
1 eetlepel donkere Sojasaus
3 eetlepels Hoisin Saus
1 eetlepel Witte Wijnazijn
1 theelepel Suiker
1 a 2 eetlepels Water
1 theelepel Maizena

Voorbereiding:
Snijd de Kipfilet in blokjes en doe in een schaaltje
Scheid het Ei zodat je alleen het Eiwit overhoud en doe dit bij de Kipfilet
Voeg de eetlepel Shoaxing Rijstwijn, een mespuntje zout en de eetlepel Maizena toe en roer goed door
Was de Rode en Groene Paprika, Lente Ui en de Rode Peper en snijd dit in blokjes
Pel en snipper de halve Ui en hak de teentjes Knoflook fijn

Bereiding:
Zet een Skillet op het vuur, doe wat Arachide Olie er in en bak de Kipfilet rondom bruin
Haal het hierna uit de Skillet en laat het op Keukenpapier uitlekken
Nu bak je de Ui en Knoflook even aan en voeg je daatna de Paprika blokjes en Rode Peper toe
Schep het geheel goed om en laat het even rustig bakken
Doe alle ingredienten, behalve de theelepel Maizena, voor de Kung Pao Saus in een Souterre en breng aan de kook
Daarna voeg je de Maizena toe zodat het iets dikker wordt en zet het dan op een laag pitje
Nu voeg je de Kipfilet en het Lente Uitje toe aan het Paprika Ui mengsel en schep goed door
Laat het rustig verder opwarmen en kook ondertussen de Soba Noedels, dit duurt ongeveer 4 minuten
Zijn de Soba Noedels klaar dan giet je ze af en leg je het op een mooi bord, gevolgd door de Kip en Paprika
Giet hierna de Kung Pao Saus over de Kip en Paprika en maak het af met de 1/2 eetlepel Crispy Chili Olie en het Lente Uitje

Eet Smakelijk!