Benodigdheden:
300 gram Kogelbiefstuk of Ossenhaas (eventueel beide)
1 eetlepel Shaoxing Rijstwijn
2 theelepels Maizena
1/4 theelepel Baking Soda
Zeezout
150 gram Chinese Kool
150 Champignons (je kan ook andere soorten gebruiken of een mix)
Arachide Olie om mee te wokken
2 Bosuien
3 teentjes Knoflook
3 centimeter Gember
1/2 eetlepel Szechuan Peper Korrels
3 eetlepels Go-Chu-Jang (Hot Pepper Pasta)
1/2 eetlepel gedroogde Chilivlokken
200 milliliter Water
Voorbereiding:
Snijd de Kogelbiefstuk en eventueel Ossenhaas in dunne plakjes
Meng de Shaoxin Rijstwijn, Maizena, Zeezout en Baking Soda in een kom en doe de plakjes hierin
Roer het goed door en zet in de koelkast tot gebruik
Snijd de Chinese Kool in repen en houd het wit en groen apart
Pel en hak de Knoflook fijn
Snijd de Gember (ongeschild) in dunne plakjes
Snijd de Bosuien in dunne ringetjes
Maak de Champignons schoon en snijd in plakjes
Bereiding:
Zet een wok op het vuur en doe er wat Arachide Olie in
Bak hierin het witte deel van de Chinese Kool 1 minuut, voeg daarna het groene deel toe en bak het nog 2 minuten
Haal het hierna uit de Wok en doe het in een schaal
Zet het vuur nu iets lager, vul eventueel wat olie bij en bak de Champignons licht aan tot ze zacht zijn
Leg de Champignons in de schaal bovenop de Chinese Kool
Verhit weer de Arachide Olie in de Wok en bak 1 teentje Knoflook, de Gember en de Bosui fruitig (let op dat de Knoflook niet verbrand)
Voeg dan de Szechuan Peper Korrels en de Go-Chu-Jang toe en bak 1 minuut mee zodat de Arachide Olie rood wordt
Doe nu het Water erbij en roer alles goed door
Tijd om nu het vlees aan de saus toe te voegen en roer het wederom goed door zodat het niet aan elkaar blijft plakken
Gaar het vlees ongeveer 1 minuut
Giet nu de inhoud van de Wok in de Schaal over de Champignons en Chinese Kool
Leg de overige Knoflook en de Chilivlokken in de schaal
Maak nu de Sizzeling Olie door 4 eetlepels Arachide Olie te verhitten, dit moet echt SuperHeet zijn
Giet de SuperHete Olie over het gerecht in de schaal en annvallen!
Suggestie:
Je kan dit als diner gebruiken en eventueel met Pandan Rijst of Udon Noodles erbij serveren
Eet Smakelijk 請享用 (Qǐng xiǎngyòng)
Sizzled Beef (嘶嘶牛肉) sī sī niú ròu


Dit lijkt een moeilijk recept maar staat binnen 45 minuten op tafel. Een overheerlijk pittig Rundvlees in een saus die je niet zo maar thuis kan brengen. Wat een genot!
- Arachide Olie, Baking Soda, Bosui, Champignons, Chili Vlokken, Chinese Kool, Gember, Go_Chu-Jang, Knoflook, Kogelbiefstuk, Maizena, Ossenhaas, Shaoxing Rijstwijn, Szechuan Peperkorrel, Water, Zeezout