Ga naar de inhoud

Shakshuka Lunch

Weer eens een andere Lunch in elkaar gezet met een pittige bite. Shakshuka, met Tomaten en Ei gecombineerd op een donkerbruin geroosterd sneetje Brood

Benodigdheden:
2/3 Rode Ui
2/3 theelepel Ras El Hanut
1 teentje Knoflook
1/3 Rode Paprika
2/3 Groene Peper
2/3 blikje Tomatenblokjes
2 Eieren
Olijfolie
wat Koriander
Zeezout naar smaak
Peper naar smaak
Water
Brood (zo veel smaken dus volledig naar wens)

Voorbereiding:
Pel en snipper de Ui
Snijd de Knoflook en Groene Peper fijn
Snijd de Rode Paprika in blokjes

Bereiding:
Bak de Ui met Zout in wat Olijfolie ongeveer 5 Minuten
Voeg nu de Ras El Hanut, Knoflook, Groene Peper en Rode
Paprika toe en bak het weer voor 5 Minuten
Doe hierna de Tomatenblokjes erbij en vul dit aan met 1/3 tot 1/2 blikje Water
Breng het op smaak met vers gemalen Peper en Zeezout
Laat alles nu aan de kook komen en hierna 5 Minuten pruttelen
Maak met de achterkant van een lepel twee kuiltjes in de Saus en breek in ieder kuiltje een Ei
Dek de Pan af met Aluminiumfolie en laat het 7 a 8 Minuten op een lage temperatuur een geheel worden