Benodigdheden:
1 takje Tijm
1 Sjalot of klein Uitjes
50 milliliter Kalfs Fond
250 milliliter Witte Wijn
1 Citroen (voor de schil)
1 theelepel Citroensap
5 Peper Korrels
3 Eidooiers
snufje Zeezout
Voorbereiding:
Was de Tijm als je vers gebruikt en trek de blaadjes van de steel
Pel de Sjalot en snipper hem fijn
Snijd de Citroen doormidden en haal het vruchtvlees eruit
Bereiding:
Zet een Sauterre op het vuur (zorg dat je ook een grotere pan hebt om het straks au bain-marie af te maken)
Doe de Sjalot, Gevogelte Fond, Witte Wijn, Citroenschil, Tijm Steeltjes en de Peperkorrels in de pan en breng het geheel aan de kook
Kook het geheel in tot ongeveer de helft in en haal daarna de Citroenschil en de Tijm takjes eruit
Verwarm een pan met heet water
Doe nu de vloeistof met de Eidooiers in een kom die in de pan kan hangen en klop met een garde op tot een schuimige Sabayon, dit kan wel even duren hoor
Voeg daarna de Tijmblaadjes, Zout en Citroensap toe
Eet Smakelijk!