Ga naar de inhoud

Rode Paprikasoep

Rode Paprikasoep
Een Soep die je in een handomdraai op tafel kan zetten. Als je dan ook bouillon maakt met minder zout dan is het lekker en een gezonde hap

Benodigdheden:
1 liter Groentenbouillon
1 grote Rode Paprika
1 Ui
3 teentjes Knoflook
200 gram Wortelen
Olijfolie
2 theelepels Paprikapoder
1/2 deciliter Whiskey
Zeezout en Zwarte Peper naar smaak

Voorbereiding:
Pel de Ui en snijd in halve ringen
Pel de Knoflook en snijd in dunne plakjes
Was de Rode Paprika, verwijder de Zaadlijsten en snijd in dunne reepjes
Schrap de Wortelen en snijd in blokjes

Bereiding:
Doe Olijfolie in een Koekenpan en bak hierin de Groenten op middelhoog vuur voor ongeveer 15 a 20 minuten
Voeg dan het Paprikapoeder toe en schep goed om
Maak ondertussen de Goentenbouillon
Na 2 minuten doe je de Whiskey er bij en laat deze met matige hitte verdampen
Hierna voeg je de Groenten aan de Bouillon toe en laat het nog 15 a 20 minuten rustig koken
Breng het geheel met Zeezout en Zwarte Peper op smaak indien nodig
Schep de Soep in de kommen en beginnen maar

Eet Smakelijk!