Benodigdheden:
150 a 200 gram Kipfilet
Santa Maria Chili Explosion
4 Grote Champignons (150 a 175 gram)
200 gram Worteltjes
200 gram Tortellini met Spinazie
1 Rode Ui
3 teentjes Knoflook
2 liter Kippenbouillon
1 theelepel Oregano
wat verse Basilicum
100 gram Monchou
Zwarte Peper en Zeezout naar smaak
Voorbereiding:
Snijd de Kipfilet in kleine blokjes en bestrooi rijkelijk met de Santa Maria Chili Explosion
Bak de Kipfilet blokjes rondom aan in een Koekenpan en laat het daarna afkoelen
Pel de Rode Ui en snijd in halve ringen
Pel de Knoflook en snijd in dunne plakjes
Maak de Champignons schoon en snijd in plakjes
Schrap de Worteltjes en snijd in plakjes
Bereiding:
Bak in een Koekenpan de Rode Ui en Knoflook even aan voor 3 minuten
Voeg nu de Worteltjes toe en bak mee voor 3 minuten
Doe nu de Champignons erbij en laat het rustig even garen voor ongeveer 10 minuten
Breng 1 liter Bouillon aan de kook
Voeg het mengel uit de Koekenpan toe aan de Kippenbouillon en kook het zachtjes door
Als de Champignons goed zacht zijn geworden dan voeg je de Kipfilet blokjes en de Tortellini toe
Is de Soep iets te dik dan voeg je naar wens weer Kippenbouillon toe totdat het de gewenste dikte heeft
Voeg nu de Oregano en Basilicum toe
Laat het geheel nog even rustig doorkoken totdat de Tortellini gaar is
Voeg naar smaak Zwarte Peper en/of Zeezout toe
Haal nu 2 Soeplepels Bouillon uit de pan en doe in een mengbeker
Voeg daar 100 gram Monchou toe en meng het met een staafmixer glad
Voeg deze weer toe aan de Soep en laat het nog even 3 a 4 minuten zachtjes garen
Eet Smakelijk!