Benodigdheden:
Voor het deeg:
250 gram Bloem
4 gram droge Gist
9 gram Suiker
4 gram Zout
40 ml Yoghurt
25 ml Olijfolie
100 ml lauwwarm Water
Voor de vulling:
250 gram Rundergehakt
1/2 rode Ui
3 tenen Knoflook
1/2 rode Paprika
1/2 rode Peper
1/2 Jalapeno Peper
1 Tomaat
2 eetlepels Tomatenblokjes
1/2 theelepel Komijn
1/2 theelepel Paprikapoeder
1/2 theelepel gedroogde Tijm
Kwart bosje Peterselie
Kwart bosje Bieslook
1 Ei
Zout
Peper
Voor de Cacik:
1/2 Komkommer
250 ml Turkse of Griekse Yoghurt
2 teentje Knoflook
2 blaadjes verse Munt (optioneel)
Zout
Peper
Voorbereiding:
Maak het deeg door de ingrediënten te mengen en het mooi soepel is
Verdeel het in 4 stukken en laat het een uurtje rijzen
Voor de Pide vulling snij je de Ui, 1 teentje Knoflook, Paprika en tomaten fijn en meng dit lekker door het Gehakt
Voeg daarna het Pepertje, Tomatenpuree, Komijn, Paprikapoeder en de gedroogde Tijm toe en hussel het goed door elkaar
Maak het met Peper en Zout op smaak!
De Peterselie en de Dille hak je even lekker met een (hak)mes en voeg dit ook toe
Om het Gehakt pittiger te krijgen kan je wat Sambal Oelek toevoegen
Bereiding:
Steek de Barbeque aan met indirecte hitte op 220 – 230 graden
Rol het deeg uit op een maat van ongeveer 15 x 40 centimeter en leg ze op een stuk bakpapier
Met natte handen verdeel je het gehakt in 4 delen en duw je het zachtjes op het deeg maar laat de rand van het deeg onbelegd.
Vouw de rand van het deeg om en smeer het in met een los geklopt eitje
Bak de Pide af in 20 tot 30 minuten
Rasp de Komkommer en doe er wat zout op om het vocht uit de Komkommer te halen
Na 5 minuten knijp je de Komkommer goed uit
Hak de Knoflook en eventueel de Munt, doe alles in de Yoghurt en meng het goed door elkaar