Benodigdheden:
100 gram Chinese Kool
1 Bosui
70 gram Tarwebloem
70 gram Rijstebloem
175 milliliter Water
2 Eieren
3 Plakken Ontbijtspek of Pannenkoekenspek
Okonomiyaki Saus (zie hier)
Japanse Mayonaise (Kewpie)
wat Bonitovlokken
Voorbereiding:
Snid de Chinese Kool in dunne stroken
Snijd de Bosui in dunne ringetjes
Doe dit samen met de Tarwebloem, Rijstebloem en het Water in een kom of pan en meng het goed door elkaar
Voeg hierna de Eieren toe en meng nogmaals goed
Bereiding:
Verhit een Koekenpan om middel hoog vuur en doe de olijfolie hierin goed verdelen
Leg de plakken Spek in de pan en bak voor 2 a 3 minuten (het hoeft niet helemaal gaar te zijn)
Hierna doe je het beslag in de Koekenpan en duw het zacht aan zodat zich een egale ronde Okonomiyaki vormt
Doe de deksel op de Koekenpan en laat hem 5 tot 7 minuten garen zodat de onderkant mooi bruin is
Hierna draai je de Okonomiyaki om met behulp van de deksel en gaar hem nog 5 minuten
Leg de Okonomiyaki op een bord en bestrijk hem rijkelijk met de Okonomiyaki Saus
Dan doe je wat Japanse Mayonaise op de Okonomiyaki en rond je het af met de Bonitovlokken
Suggestie:
De Okonomiyaki is als lunchgerecht voor twee personen maar je kan het ook als lekkere snack gebruiken, snijd hem dan in 8 stukken en smullen maar!
Eet Smakelijk! いただきます !