Ga naar de inhoud

Minestrone met Tortellini

Minestrone met Tortellini
Een lekker pittig soepje zonder vlees maar wel aangevuld met Crème fraîche. Dat wil je toch echt wel wekelijk eten!

Benodigdheden:
1 Ui
2 teentjes Knoflook
2 eetlepels Olijfolie
400 gram Italiaanse roerbakgroente zonder Ui
1,5 liter Groentebouillon
500 gram Passata
350 gram Tortellini al Formaggi
1 grote Rode Peper
Zwarte Peper
Zeezout
eventueel wat Maggi

Voorbereiding:
Snipper de Ui en snijd de Knoflook fijn
Was de Rode Peper, verwijder eventueel de zaadlijst en snijd in ringen

Bereiding:
Verhit de Olijfolie in een Soeppan en fruit de Ui en Knoflook voor 1 minuut
Voeg de Roerbakgroente en de Rode Peper toe en bak het omscheppend mee voor ongeveer 3 minuten
Doe nu de Groentebouillon en de Passata in de Soeppan en breng aan de kook
Laat de Soep nu nog 5 minuten zachtjes doorkoken
Voeg nu de Tortellini toe en laat het weer 10 minuten zachtjes doorkoken
Breng nu de Soep met wat Peper, Zout en eventueel wat Maggi op smaak
Verdeel de Soep over 4 Soepkommen en smullen maar!

Eet Smakelijk!