Benodigdheden:
250 gram Kipfilet
1,5 theelepel Rietsuiker
1 eetlepel Sojasaus
1,5 theelepel Sesamolie
1,5 theelepel Gochujang
1 teentje Knoflook
1/2 Rode Peper
1 theelepel Olijfolie
Voorbereiding:
Pel de Knoflook en hak deze fijn
Was de Rode Peper, verwijder eventueel de zaadlijsten en hak deze fijn
Meng de sojasaus, Rietsuiker, Sesamolie, Gochujang, Knoflook en Rode Peper tot een egale Marinade
Houd een beetje Marinade apart voor later gebruik
Snijd de Kipfilet in blokjes en doe ze in de Marinade, laat dit 2 uur marineren
Haal daarna de Kipfilet uit de Marinade en laat deze even uitlekken
Bereiding:
Steek de Barbeque aan met directe en indirecte hitte tot 180 Graden
Ondertussen kan je het Sesamzaad even bakken in een droge Koekenpan totdat ze gaan kleuren en geuren
Gril de Spiesjes om en om tot ge mooi bruin zijn en verplaats ze dan naar de indirecte zone tot een kerntemperatuur van 70 tot 72 Graden
Haal ze van de Barbeque en serveer met de overige Marinade en het Geroosterde Sesamzaad
Eet Smakelijk!