Ga naar de inhoud

Kip Tomaat Salade

Een lekkere frisse salade met Kip en Yoghurt. Je kan hem als diner, lunch of bijgerecht maken door de hoeveelheid aan te passen. De verhoudingen zijn voor 1 persoon als Diner.

Benodigdheden:

Voor de Yoghurt Dressing:
200 gram Magere Yoghurt
1/2 eetlepel Mosterd
1 eetlepel Citroensap
1/2 eetlepel Honing (omdat ik magere yoghurt gebruik)
Zeezout
Santa Maria Black Pepper
1/2 theelepel Bieslook
1/2 theelepel Peterselie
1/2 theelepel Basilicum

Voor de Kipfilet en de Saus:
125 gram Tomaat (ik gebruik pomodori)
100 gram Kastanje Champignons
1/2 Ui
2 teentjes Knoflook
2 eetlepels Olijfolie
2 1/2 eetlepels Balsamico Azijn
1/2 eetlepel Honing
2 eetlepels Water
Mesclun Sla naar smaak
Bladsla naar smaak

Voorbereiding:
Voeg alle Kruiden, Citroensap, Mosterd en indien nodig de Honing bij de Yoghurt en meng dit goed door elkaar.
Zet het hierna even in de IJskast totdat je het gaat gebruiken.
Snijd de Pomodori Tomaten in stukjes, snipper de Ui en hak de Knoflook fijn
Snijd de Kastanje Champignons in kwarten (of iets kleiner als ze groot zijn)
Was de Mesclun en/of Bladsla

Bereiding:
Steek de Barbeque aan met directe hitte naar 180 Graden Celsius
Zet alvast een Skillet op het rooster zodat deze ook opwarmt
Doe de Olijfolie in de Skillet en bak de Kipfilet ongeveer 7 minuten per kant mooi bruin
Bestrooi de Kipfilet met Peper en Zout naar smaak
Als deze klaar is haal je de Kipfilet uit de Skillet en dek je hem af met Aluminiumfolie zodat hij wat warm blijft
Doe nu 2 eetlepels Water bij het bakvet samen met de Balsamico Azijn en de Honing
Kook het even door en blijf goed roeren
Hierna doe je de Tomatenblokjes, Ui, Kastnje Champignons en
Knoflook in het bakvet mengsel en laat het even 5 minuten pruttelen tot het ingedikt is
Verdeel de gemengde Sla op het Bord, doe de Yoghurt Dressing op het Slabed
Snijd de Kipfilet in mooie plakken en verdeel deze
Als laatste doe je het bakmengel uit de Skillet over de Kipfilet.