Ga naar de inhoud

Kip Souvlaki

Kip Souvlaki
Een Souvlaki van Kip en de eigen gemaakte Tzatziki saus es een waar genot voor de liefhebber van Grieks eten

Benodigdheden:
400 gram Kipfilet
5 teentjes Knoflook
1 eetlepel (liefst Griekse) Oregano
1/2 theelepel Paprikapoeder (mild)
1/2 theelepel Rozemarijn
1/2 theelepel Peper-Zout-mix
1/2 Citroen (of Limoensap)
1 Laurierblaadje
30 ml Olijfolie
30 ml Witte Wijn

Voorbereiding:
Pel de Knoflook af en doe dit samen met het Citroensap in de blender
Doe de Oregano, Paprikapoeder, Rozemarijn, Peper-Zout-mix, Olijfolie en de Witte Wijn erbij
Snijd de middelste uit het Laurierblaadje en doe alleen de stukjes van het blad erbij
Pureer dit tot een mooie samenhangende massa in de Keukenmachine
Proef of de Marinade goed op smaak is, anders wat extra zout toevoegen
Snijd de Kipfilets in repen en daarna in gelijkmatige blokjes
Doe de Kip in een schaal en doe de Marinade erbij zodat de kip en roer het goed door elkaar
Dek de schaal af met vershoudfolie.
Laat de Marinade zo lang mogelijk in intrekken in de Koelkast, minimaal 1 uur
Hoe langer je Marineert hoe malser de Kip wordt
Rijg de Kip aan de spiesen

Bereiding:
Stook de Barbeque op tot zo’n 180 Graden directe hitte
Doe de spiezen aan het draaispit en laat ze maar draaien!
Het restant van de Marinade kan je gebruiken om tussentijds nog te bestrijken
Eventueel als ze klaar zijn nog wat Citroensap over de spiesen sprenkelen

Suggestie:
De Kip Souvlaki smaakt heerlijk met een eigen gemaakte Tzatziki Saus, het recept vind je hier