Ga naar de inhoud

Kerrie Kippensoep met Groenten

Een lekker gevuld soepje met gekookte Kipfilet en diverse groenten. Dat vult!

Benodigdheden:
300 gram Kipfilet
500 milliliter Water
1/4 Preien
1 grote Wortels
3 teentjes Knoflook
1/3 Courgette
150 gram Tauge
1 blik Kokosmelk
1 eetlepel Paprikapoeder
1 eetlepel Kerriepoeder
2 centimeter verse Gember
1/2 theelepel Komijnpoeder
1 eetlepel Olijfolie
Zwarte Peper naar smaak
Zeezout naar smaak
eventueel een 1/2 theelepel Maizena

Voorbereiding:
Was en schrap de Wortel en snijd hem in dunne plakjes
Maak de Prei schoon en snijd in fijne ringen
Snijd de Courgette in kleine blokjes
Pel en hak de Knoflook zeer fijn

Bereiding:
Kook in een pan 500 milliliter Water en laat de Kipfilet hierin garen, het vuur kan dan uit en de Kipfilet gaart in het warme water
na 20 a 25 minuten haal de Kipfilet er uit en pluk deze met behulp van twee vorken
Verhit in een Soeppan de Olijfolie en roerbak de Knoflook en Prei voor 3 a 5 minuten
Voeg de Gember, Kerriepoeder, Paprikapoeder, Komijnzaad, Peper en Zeezout toe
Schep het goed om zodat alles lekker mengt
Voeg nu de Wortel en Courgette toe en roerbak dit ook voor 3 a 5 minuten
Blus het geheel af met de Kokosmelk en meng het weer goed door
Hierna blus je het geheel af met het kookvocht van de Kipfilet en laat deze 15 minuten zacht koken
Nu is het tijd om de geplukte Kipfilet in de soep te doen, roer het even door
Laat de soep even indikken en dan doe je de Maizena met 1 eetlepel Water in de soep
Als laatste voeg je de Tauge toe, deze moet wel knapperig blijven!
Verdeel nu de soep over de kommen en garneer het eventueel met Kokos en Koriander

Eet Smakelijk!