Ga naar de inhoud

Italiaanse Gehaktschotel

Een pittige Italiaanse Gehaktschotel waar je geen genoeg van krijgt. Eet hem lekker met Spaghetti of een andere Pasta soort

Benodigdheden:
750 gram Rundergehakt
2 Uien
6 teentjes Knoflook
2/3 rode Paprika
2/3 groene Paprika
2/3 gele Paprika
1/3 Prei
1 Rode Peper
2 blikken Gepelde Tomaten
200 gram Champignons
Eventueel 200 a 300 gram Geraspte Kaas

Voor het kruidenmengsel:
3 theelepels Tijm
1,5 theelepel Rozemarijn
6 theelepels Oregano
8 theelepels Paprikapoeder
Peper en Zout naar smaak toevoegen

Voorbereiding:
Snijd de Prei en Rode Peper in ringen af spoel ze daarna schoon
Was de Paprika’s en Pel de Uien
Snijd de Paprika’s en Uien in grove stukken
Pel de Knoflook en hak deze fijn
Maak de Champignons schoon en snijd in plakjes
Doe alle kruiden bij elkaar en meng het met Rundergehakt

Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot 170 graden directe hitte en plaats een Ovenschaal
Doe wat Olie er in en bak het Rundergehakt rondom bruin
Haal ze hierna uit de Ovenschaal, dek af en zet weg voor later gebruik
Plaats nu de Plate setter in de Barbeque en laat weer op temperatuur komen
Bak in het bestaande vet de Uien even glazig aan
Voeg hierna de overige ingrediënten, behalve de Tomatenblokjes, aan de Uien toe en bak even rustig mee
Als alles een beetje begint te kleuren voeg je de inhoud van de twee blikjes Tomaten toe en meng alles goed door
Laat het rustig 20 minuten pruttelen onder regelmatig roeren
Hierna voeg je de Gehaktballen weer toe in de Ovenschaal en laat het weer 20 minuten pruttelen, draai de ballen regelmatig om zodat ze goed warm worden en overdek ze met de saus
Als je Geraspte Kaas gebruikt dan na 20 minuten strooi je dit over het gerecht en wacht je totdat de Geraspte Kaas is gesmolten

Suggestie:
Eet de schotel met Spaghetti of een andere Pasta soort

Eet Smakelijk!