Ga naar de inhoud

Indiase Kipcurry

Indiase Kipcurry
Een Kipcurry uit India. Lekker pittig en romig tegelijk. Door de Kokosmelk te verrijken met de Rode Currypasta. Serveer hem met Witte Rijst en je hebt een mooie maaltijd

Bereidingstijd 50 a 60 minuten
Gerecht voor 2 a 3 personen

Benodigdheden:
3 grote Tomaten
2 Uien
4 teentjes Knoflook
stukje Gember naar smaak
600 a 700 gram Kipfilet
3 eetlepels Olijfolie
2 eetlepels Gele Currypasta
2 eetlepels Tomatenpuree
400 milliliter Kokosmelk
1 kleine pot Sperziebonen
Zwarte Peper
Zeezout

Voorbereiding:
Was de Tomaten en snijd deze in blokjes
Pel en snipper de Uien
Pel de Knoflook en hak deze fijn
Schil de Gember en hak deze fijn
Snijd de Kipfilet in blokjes
Laat de Sperziebonen uitlekken in een vergiet

Bereiding:
Steek de barbeque aan tot 170 graden indirecte hitte
Zet alvast de Skillet of Plancha op het rooster zodat deze opwarmt
Doe de Olijfolie in de Plancha en bak de Uien, Knoflook en Gember aan tot deze net beginnen te kleuren
Voeg nu de Kipfilet toe en bak deze ook tot ze beginnen te kleuren (misschien moet je nog wat olijfolie toevoegen)
Roer nu de Currypasta en de Tomatenpuree er door en schep het goed om zodat alles goed is gemengd
Tijd om de Kokosmelk toe te voegen, schep het regelmatig om zodat alles is bedekt
Nu doe de de uitgelekte Sperziebonen in de Curry
Breng het geheel op smaak met de Zwarte Peper en Zeezout
Laat het geheel zo’n 15 tot 25 minuten pruttelen

Suggestie:
Dit gerecht is lekker met een flinke portie Rijst of Naan Brood

Eet Smakelijk!