Ga naar de inhoud

Hondstong met Calabrische saus

Hondstong met Calabrische saus
Een heerlijk gerecht met Hondstong wat eigenlijk niet zo veel gebruikt wordt. Met de Romige Calabrische Saus is dit tongstrelend

Benodigdheden:
2 Hondstongen
1 Citroen
beetje Olijfolie
Santa Maria Telicherry Black Peper
Zeezout
Voor de Saus:
150 gram Cherry Tomaatjes – meer als je wilt voor garnering
45 milliliter Arachide Olie
4 a 5 teentjes Knoflook
1a 2 kopje Kookroom
1/2 theelepel Zout,
1/2 theelepel Zwarte Peper,
1/2 theelepel Oregano,
1/2 theelepel Chilivlokken,
1/1 eetlepel Rode Peper
1 handje Spinazie
2 handjes Geraspte Kaas
1/2 bol Mozzarella stukjes

Voorbereiding:
Pel de Knoflook en snijd in dunne plakjes
Was de Cherry Tomaatjes , haal de steeltjes van de Spinazie af en was het
Was de Citroen en snijd in plakken
Dep de Hondstong droog, bestrooi met Zwarte Peper en Zeezout
Neem een stuk Aluminiumfolie en besmeer het midden met wat Olijfolie
Leg in het midden een rijtje Citroen en leg de Hondstong Filet hier bovenop
Vouw de Aluminiumfolie dicht en zet even in de Koelkast totdat je het gaat gebruiken

Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot 180 Graden en warm alvast een Skillet op
Doe de Arachide Olie in de Skillet als hij warm is
Bak de Knoflook voor ongeveer 30 seconden en voeg dan de Cherry Tomaatjes toe
Laat dit even bakken voor 5 minuten of totdat de Cherry Tomaatjes gaan barsten
Voeg nu alle Kruiden toe en bak het even door
Leg de ingepakte Hondstong Filet in de Aluminiumfolie op het rooster en laat dit 10 tot 15 minuten gaar stomen
Nu is het tijd om de Kookroom toe te voegen en dit even te laten koken
Plaats nu een Plate Setter onder de Skillet en voeg dan de Geraspte Kaas en Mozzarella stukken toe
Als laatste voeg je de Rode Pepers toe en roer je het geheel nog even goed door
Serveer de Saus op een bord en leg daar de Hondstong Filet op

Eet Smakelijk!