Ga naar de inhoud

Hert en Zwijn Goulash

Het lekkere van de lage temperaturen is dat het weer stoofpot tijd is. Een heerlijk recept voor Wild met een eigen smaak!

Benodigdheden:
1 kilo Hert en Zwijn Poulet (eventueel Hazenpeper)
2 Uien
1 Rode Paprika
1 Gele Paprika
4 teentjes Knoflook
250 gr Paddenstoelen ( ik gebruik Portabello, Witte en Kastanje Champignons)
200 gr Magere Gerookte Spekblokjes
75 gr Boter
2 eetlepels Olijfolie
1 ruime eetlepel Paprikapoeder
1 theelepel gedroogde Tijm
5 dl Tomaten Passata
2 dl Rode Wijn
2 dl Wildfond
4 eetlepels Zilveruitjes
2 dl Creme Fraiche (vloeibaar)
Peper en Zout naar smaak
Eventueel Maizena
Witte Rijst

Voorbereiding:
Pel de Uien en snipper ze fijn, Was de Paprika’s en snijd deze in stukjes (zonder zaadjes!)
Pel de Knoflook en hak ze fijn met een mes
Maak de Paddenstoelen schoon en snijd deze in plakjes
Snijd eventueel het Wild ik wat kleinere stukken als ze te grof zijn
Bestrooi het Wild rijkelijk met Peper en Zout

Bereiding:
Zet een Braadpan (ik gebruik een Green Egg Dutch-Oven XL) op het vuur en bak de Gerookte Spekreepjes wat bruin
Voeg dan de Boter en de Olijfolie toe en doe het Wild ook in de Dutch-Oven
Bak het rondom bruin en voeg dan de Uien, Paprika, Paprikapoeder, Knoflook en Tijm toe
Roer alles even goed om en laat het even bakken
Nu doe je de Wildfond, Passata en Rode Wijn in de Dutch-Oven en doe je de deksel erop
Draai de temperatuur naar beneden zodat het zachtjes pruttelt en laat het voor een uur rustig stoven
Roer af en toe even in de Dutch-Oven zodat het niet aan de bodem vast gaat zitten
Na een uur en 15 minuten voeg je de Paddenstoelen en de Zilveruitjes toe
Laat het wederom rustig pruttelen voor ongeveer een half uur
Als laatste voeg je de Creme Fraiche toe en roer het goed door
Indien noodzakelijk kan je de saus wat dikker maken met wat Maizena

Geniet van dit gerecht met een verrukkelijke smaakexplosie!