Benodigdheden:
voor het deeg:
250 gram Bloem + extra om te bestuiven
1/2 theelepel Zout
150 milliliter heet Water
voor de vulling:
250 gram Runder Gehakt
1/4 Prei
1 centimeter Gemberwortel
5 teentjes Knoflook
1 Rode Peper
1/2 theelepel Zout
1/2 theelepel Zwarte Peper
Overige:
bakje met Water
Bakpapier
Koekenpan met anti-aanbaklaag en Deksel
Voorbereiding:
Meng het Bloem met het Zout en voeg geleidelijk het gekookte Water toe
Maak hier een mooi niet plakkerig deeg van, bestrooi het werkblad met wat Bloem en leg het Deeg er op
Rol het Deeg uit tot 2 dikke rollen can circa 3 centimeter doorsnee
Doe om iedere rol Deeg Huishoudfolie en laat het 30 tot 60 minuten in de Koelkast rusten
Pel de Knoflook en hak dit fijn, Was de Prei en Rode Peper en snijd in ringetjes (de zaadlijst van de Rode Peper kan je verwijderen)
Meng voor de vulling het Rundergehakt met de Knoflook, Prei, Rode Peper, Zout en Peper
Haal het Deeg uit de Koelkast en snijd het in plakjes van ongeveer 1 centimeter dik draai hier bolletjes van
Bestrooi het werkvlak met Bloem en rol het balletje uit tot een dikte van ongeveer 2 millimeter dikte en bestrooi weer met Bloem
Doe dit ook voor de andere Deeg bolletjes, dek ze tussentijds af met een vochtige Theedoek zodat ze niet uitdrogen
Bereiding:
Leg 6 uitgerolde Deeg vellen op het werkblad en doe een lepel van de Rundergehakt vulling in het midden van het velletje
Bevochtig de buitenrand van het Deegvelletje en leg het in de palm van je, droge schone, hand
Vouw het Deeg velletje dubbelen druk hem in het midden van de rand dicht
De rest van het Deeg velletje duw je ook dicht en probeer er zoveel mogelijk lucht uit te krijgen
Als je het helemaal mooi wilt hebben knijp je in de bovenkant wat plooitjes (3 tot 5 stuks)
Dit doe je voor alle Deeg velletjes en vulling
Leg de Gyoza op het Bakpapier dat je eerst een beetje bestuift met wat Bloem
Verhit in de Koekenpan wat Olie op matig vuur en leg de Gyoza’s in de pan
Bak ze tot de onderkant knapperig bruin is, dat zal 3 tot 5 minuten duren
Je draait de Gyoza’s niet om maar besprenkel het met ongeveer 50 milliliter Water
Nu doe je de deksel op de Koekenpan en laat je ze stomen voor ongeveer 5 minuten of dat het water is verdampt
Je kan de gaarheid controleren door even op een Gyoza te drukken og hij al stevig aanvoelt
Heb je hele dunne Deeg velletjes gemaakt dan kan je dat zien als de inhoud grijs van kleur is
Laat het Water als het nog niet helemaal verdampt is dit verdampen door de Deksel van de Koekenpan af te halen zodat de onderkant weer knapperig is
Suggestie:
Als je ze niet allemaal gebruikt kan je de uitgerolde deegbolletjes afgedekt in de Koelkast 3 dagen bewaren
Maak een dipper voor de Gyoza met wat Sojasaus, Azijn en wat Chili olie
Itadakimasu, いただきます of Eet Smakelijk!