Ga naar de inhoud

Gewokte Komkommer 炒黄瓜

Gewokte Komkommer is een traditioneel Chinees bijgerecht dat Chǎo Huángguā heet. Het is Pittig Fris en smaakt eigenlijk overal bij

Benodigdheden:
3/4 Komkommer
85 gram Rundergehakt
1 theelepel Shaoxing Rijstwijn
1 kleine Rode Peper
2 centimeter Gember
2 a 3 teentjes Knoflook
2 a 3 eetlepels Arachide Olie
2 eetlepels Sojasaus
1 theelepel Sojasaus
Zeezout naar smaak

Voorbereiding:
Meng de Rundergehakt met de theelepel Sojasaus, Shaoxing Rijstwijn en wat Zeezout naar smaak
Was de Rode Peper en snijd in ringen (verwijder eventueel de zaadlijst)
Schil de Gember en snijd Julienne
Pel de Knoflook en snijd in dunne plakjes
Was de Komkommer, snijd hem in de lengte in vieren en dan nogmaals in de lengte zodat je 8 stuks hebt
Dan snijd je de lange stukken Komkommer in stukken van ongeveer 4 centimeter

Bereiding:
Steek de Barbeque of Kookplaat aan op 160 Graden directe hitte
Doe de Arachide Olie in de Pan of Skillet en rul het Rundergehakt goudbruin in 2 a 3 minuten
Haal het hierna uit de Skillet of Pan en doe de Gember, Knoflook en Rode Peper in hetzelfde vet bakken
Als het gaat geuren dan voeg je de Komkommer toe en schep je het steeds goed om zodat deze zacht wordt
Hierna voeg jet het Rundergehakt toe en de overige twee eetlepels Sojasaus
Alles even in laten trekken en goed omroeren
Serveer het geheel in een mooie schaal

Suggestie:
Dit is een pittig bijgerecht dat eiegnlijk bij iedere maaltijd past

Eet Smakelijk!