Ga naar de inhoud

Gestoomde Kabeljauw met Soja

Gestoomde Kabeljauw met Soja
Een gerecht dat je binnen 30 minuten op tafel zet. Geurig, Pittig en Zoet, alle smaken zitten er eigenlijk in. Dus genieten

Benodigdheden:
180 gram Kabeljauw Haas
75 gram Rijst (rijstkeuze naar eigen smaak)
2 Bosuitjes
1 Rode Peper (eventueel zaadjes verwijderd)
4 Snoep Paprika’s
4 teentjes Knoflook
400 gram Paksoi
2 eetlepels Zonnebloem Olie
4 eetlepels Lichte Sojasaus
1 eetlepel Honing
Zwarte Peper naar smaak

Voorbereiding:
Snijd de helft van de Bosuitjes in de breedte doormidden, de rest in schuine dunne ringen
Maak de Rode Peper schoon en snijd in dunne ringen
Snijd de Knoflook in dunne plakjes en de Paksoi in de lengte door vieren
Was de Paprika’s en snijd deze in de lengte doormidden

Bereiding:
Kook het water in de Stoompan en verdeel daar de grote stukken Bosui en Snoep Paprika op
Hierop leg je de Kabeljauw en daarop de rest van de Bosui
Bestrooi het geheel met wat Zwarte Peper
Stoom het geheel voor ongeveer 12 minuten
Verhit de helft van de Zonnebloem Olie in een Pan en bak de Knoflook en Rode Peper lichtbruin
Bak in dezelfde Olie de Paksoi, schep het wel regelmatig om
Ondertussen kan je de Rijst koken volgens aanwijzing op de verpakking
Blus het dan af met een eetlepel Sojasaus en breng het op smaak met Zwarte Peper
Verdeel de Paksoi en de gebakken Knoflook op een schaal
Leg hierop de Gestoomde Kabeljauw
Verhit nu de rest van de Zonnebloem Olie in de pan
Voeg nu de rest van de Sojasaus en de Honing toe, laat het even indikken en giet daarna de Saus over de Kabeljauw en Groenten
Serveer het geheel met de gekookte Rijst

Eet Smakelijk!