Ga naar de inhoud

Gesmoorde Paksoi

Gesmoorde Paksoi
Paksoi is een makkelijke groente die je snel en makkelijk kunt maken. Champignons toevoegen, sausje maken en smullen maar

Benodigdheden:
1 Paksoi
1 Rode Peper
150 gram Champignons
3 eetlepels Olijfolie
2 eetlepels Sojasaus
2 eetlepels Mirin
300 a 400 milliliter Kippenbouillon
1 theelepel Arrowroot

Voorbereiding:
Maak de Champignons schoon en snijd in plakjes
Snijd de stronk van de Paksoi en was deze schoon
Snijd de Rode Peper in ringen, verwijder eventueel de zaadlijsten

Bereiding:
Zet een Koekenpan op het vuur met de Olijfolie
Bak de Champignons even lekker aan en voeg daarna de Rode Peper toe
Na 2 a 3 minuten voeg je de Paksoi toe en zorg je dat het even wat slinkt
Als de Paksoi wat gekrompen is voeg je de Mirin, Sojasaus en de helft van de Kippenbouillon toe
Laat alles lekker even rustig braden op middelhoog vuur, wordt het te droog dan voeg je weer wat Kippenbouillon toe
Als alles gaar is dan doe je de Arrowroot in een kopje met wat Water en roer goed door
Houd de Koekenpan scheef en schep de inhoud naar de bovenkant zodat het vocht onderin ligt
Voeg nu het Arrowroot mengsel toe zodat de Saus wat dikker wordt, is het te dik? voeg dan nog wat van de Kippenbouillon toe

Eet Smakelijk!