Benodigdheden:
Voor de zalm:
250 a 300 gram Zalmfilet
30 gram grof Zeezout
30 gram bruine Basterdsuiker
2 a 3 gekookte Eieren
Peper en Zout
Cederhouten plank en Rookhout (ik heb kersenhout gebruikt)
Voor salade:
2 theelepel Agavesiroop
1 Avocado
1 theelepel Dille
300 gram Gemengde sla
1 Grapefruit
4 eetlepels Olijfolie
beetje Peper en Zout
Voorbereiding:
Meng het zout en de bruine basterdsuiker door elkaar
Doe de zalmfilet in een schaal en strooi daar rijkelijk het mengsel over en onder
Zet afgedekt in de koelkast zodat het vocht er uit kan trekken.
Haal de zalmfilet uit de schaal en spoel hem af met koud water en dep hem droog
Laat het hierna nog even uitdrogen in de Koelkast
Bereiding:
Voor de Zalm:
Steek de BBQ aan tot 90 graden directe hitte en voeg het rookhout toe
Leg de zalmfilet op het plankje en plaats deze in de BBQ tot een kern van 54 graden
Bestrooi de zalmfilet eventueel met peper en / of zout (Santa Maria Lemon Pepper smaakt hier goed op)
Tijd op Kamado tussen de 45 en 60 minuten
Kook ondertussen even de eieren zodat ze afgekoeld zijn als ze op de salade gaan
Voor de Salade:
Doe de sla in een kom en meng dit goed met wat peper, zout en wat olijfolie
Snijdt de Avocado doormidden en lepel het vruchtvlees er uit
Maak hier mooie blokjes van en meng dit door de slamix
Pak een kom en doe hier het sap van de Grapefruit, Agavesiroop en de olijfolie in
Mix het geheel tot een egale dressing
Verdeel de sla over de twee borden
Leg hier de stukken gerookte zalm op en maak af met de dressing en de eieren