Benodigdheden:
1 eetlepel Sesamzaad
1 Jalapeno Peper uit pot
1 Lente Ui
2 takjes Basilicum
200 gram Tonijnmoot
Olijfolie
voor de Salade:
1/2 Komkommer
1/2 Jalapeno Peper uit pot
wat Dille naar smaak
1/2 Citroen
1 eetlepel Sesamolie
voor de Mayonaise:
2 eetlepels Yofresh Mayonaise
1 theelepel Wasabi Mayonaise
1/2 eetlepel Sesamzaad
Voorbereiding:
Meng de Yofresh Mayonaise met de Wasabi Mayonaise en het Sesamzaad en zet afgedekt in de Koelkast
Rooster al het Sesamzaad in een droge Koekenpan en zet afgedekt in een schaaltje weg
Halveer de Komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijst en snijd de helften met een Mandoline
Haal de Jalapeno Peper uit de pot en snijd deze fijn
Was de Dille en hak deze fijn en pers de Citroenhelft uit
Doe de Komkommer, Jalapeno Peper, Dille, Citroensap en Sesamolie in een schaal en zet weg in de Koelkast
Was de Basilicum en pluk de blaadjes, zet hierna afgedekt weg in de Koelkast
Snijd het Lente Uitje in dunne ringetjes
Besmeer de Tonijnmoot aan beide zijden in met Olijfolie
Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot 200 graden directe hitte met een Gietijzeren Rooster
Haal ondertussen de Salade, Mayonaise en Basilicum uit de Koelkast zodat het op Kamertemperatuur komt
Gril de Tonijnmoot afhankelijk van de dikte 1 a 2 minuten per zijde en haal van het Rooster (ik hanteer 50 Graden kerntemperatuur)
Garneer de Tonijnmoot met de Salade en Mayonaise
Bestrooi de Tonijnmoot met het Sesamzaad, Jalapeno Peper, Basilicum en het Lente Uitje
Eet Smakelijk!