Ga naar de inhoud

Gegrilde Hazenrug met Kool

Een heerlijk stukje Wild aangevuld met de Groenten. Een complete maaltijd in een zeer korte bereidingstijd

Benodigdheden:
1 Hazenrug, ontvliesd
1 Ui
1 Friszure Appel
1/2 Rode Kool
1 Pastinaak
Olijfolie
3 deciliter Water
Zwarte Peper naar smaak
Zeezout naar smaak
Cognac saus (die haal ik bij de Sligro)

Voorbereiding:
Pel en snipper de UI
Schil de Pastinaak en snijd deze in blokjes
Verwijder het klokhuis van de Appel en snijd deze in blokjes
Snijd de Rode Kool in reepjes

Bereiding:
Stook de Barbeque op naar 180 graden en plaats alvast de Skillet zodat deze opwarmt
Doe Olijfolie in de Skillet en fruit de Ui 2 a 3 minuten
Doe nu de Pastinaak en de Appel bij de Ui en bak weer 2 a 3 minuten mee
Hierna bak je ook de Rode Kool 2 a 3 minuten mee
Blus het geheel af met het Water en voeg Zout en Peper naar smaak toe
Meng het weer goed door en haal dan de Skillet van de Barbeque
Leg nu de Hazenrug met de vleeskant omhoog en gril deze voor 2 a 3 minuten
Hierna draai je de Hazenrug om en gril nogmaals 2 a 3 minuten
Zet de Skillet weer op de Barbeque en leg de Hazenruggen met de vleeskant naar boven op de Groenten
Als je een Thermometer hebt steek je deze in de Hazenrug en ga je voor een kerntemperatuur van 52 graden
Dit zal 20 a 30 minuten duren
Nu kan je de Hazenrug mooi fileren met de bolle kant van een lepel
Bestrooi hem met wat Peper en Zeezout en garneer het met de Groenten en de Cognac saus

Eet Smakelijk!