Ga naar de inhoud

Gebakken Hondstong

Had dit nog nooit gegeten maar komt nu echt op het maandelijkse menu te staan. Combineer de Hondstong Filet met de Sabayon de Citron en Asperges

Benodigdheden:
2 stuks Hondstong a 120 gram
Bloem
60 gram Roomboter
1 Citroen

Voorbereiding:
Haal de Hondstong door de Bloem
Schud het overtollige Bloem er af
Halveer de Citroen en snijd in partjes

Bereiding:
Steek de Barbeque aan tot 180 graden en warm alvast een Skillet mee op
Doe de 2/3 van de Roomboter in de Skillet en wacht tot de Roomboter bruin is
Bak de Hondstong Filet rond om bruin tot een kerntemperatuur van 70 graden
Tussendoor kan je de Hondstong iets optillen en het restant van de boter in de Skillet doen
Haal de Hondstong voorzichtig uit de Skillet
Bedruppel de Hondstong met wat Citroensap
Maak het bord op met de Hondstong en garneer met de partjes Citroen

Suggestie:
Maak als saus voor deze vis de Sabayon de Limon en Asperges van de BBQ!

Eet Smakelijk!