Ga naar de inhoud

Estofado de pollo a la española

Een lekker pittige Spaanse stoof met Kipfilet en Paprika. Heerlijk met Witte Rijst of de frisse Komkommer Tomaat salade

Benodigdheden:
1 eetlepel extra vierge Olijfolie
500 gram Kipfilet
1 Ui
2 teentjes Knoflook
1 Groene Paprika
1 Rode Paprika
1 Gele Paprika
1 Spaanse Peper
70 gram Tomatenpuree
300 milliliter Kippen Bouillon
200 gram Chorizo Worst of pittige Curry Worst

Voorbereiding:
Snijd de Kipfilet in blokjes en de Chorizo Worst in plakjes
Snijd de Paprika’s in blokjes en de Ui in ringen
Pel en hak de Knoflook fijn

Bereiding:
Steek de Barbecue aan tot 180 a 200 graden
Zet ook alvast een Dutch Oven op de Barbeque zodat deze ook opwarmt
Doe de Extra Vierge Olijfolie in de Dutch Oven en bak de Kipfilet blokjes rondom bruin en gaar
Voeg dan de Uien Ringen en de Knoflook toe en bak even mee voor 4 a 5 minuten
Nu doe je de Paprika blokjes bij het mengsel en bak tot ze ietwat glazig zijn
Maak het blikje Tomatenpuree open en meng het even goed door
Tijd om de Kippen Bouillon en de Worst toe te voegen
Roer alles even goed door elkaar en zet dan de deksel wat schuin op de Dutch Oven
Laat alles voor ongeveer 30 minuten stoven
Hierna breng je de Estofado op smaak met Zwarte Peper en Zeezout

Suggestie:
Serveer het geheel met Witte Rijst
Maak er een lekker frisse salade bij zoals deze Komkommer Tomaat Salade

Buen apetito!