Ga naar de inhoud

Diamanthaas Stroganoff Sous-Vide

Een lekker malse diamanthaas in een pittig sausje. Door de Sous-Vide blijft het vlees super mals.

Benodigdheden:
2 Diamanthaasjes
250 gram Tagliatelle
250 gram Champignons
2 Rode Uien
4 tenen Knoflook
2 eetlepels Paprikapoeder
1 Rode Paprika
1/3 Courgette
2 eetlepels Tomatenpuree
1 eetlepel Sambal Oelek (indien pittiger dan wat meer)
100 gram Roomboter
100 ml Kookroom
300 ml Runderbouillon
eventueel Maizena
1/2 bosje Peterselie
Peper
Zout

Voorbereiding:
Stel de Sous-Vide in op 54 Graden en 80 Minuten
Dep de Diamanthaasjes droog en bestrooi ze met Peper en Zout
Vacumeer de Diamanthaasjes en doe ze in de Sous-Vide bak als deze op temperatuur is
Snijd de Paprika in reepjes en snipper de Rode Uien
Hak de Knoflook en de Peterselie fijn
Snijd plakjes van de Courgette en doe deze dan weer in 6 blokjes
Borstel de Champignons schoon en snijd ze in kwarten

Bereiding:
Steek de Barbeque aan met directe hitte tot 180 Graden
Zet een grote Skillet op de Barbeque zodat deze ook lekker opwarmt
Als de Diamanthaasjes gereed zijn snijd je deze in mooie plakjes
Je kan ook alvast de Tagliatelle koken volgens het voorschrift
Als de Barbeque op temperatuur is dan smelt je de Roomboter in de Skillet
Fruit de Ui met de Knoflook en voeg daarna de Paprika,
Champignons, Courgette, Tomatenpuree en Paprikapoeder toe
Blus het geheel af met de Runderbouillon en de Kookroom
Maak indien nodig een papje van de Maizena, giet dit bij de saus en roer het goed om
Voeg nu de Diamanthaas toe en roer het goed door
Doe nu de Sambal Oelek bij het gerecht en proef of het pittig genoeg is
Als laatste voeg je de Tagliatelle toe en laat het geheel nog even lekker opwarmen
Garneer het geheel met de gehakte Peterselie en vers gemalen Zwarte Peper